Muhtemelen SEO'nun işinizi nasıl geliştirebileceğini duymuşsunuzdur. İnsanlar, SEO'nun işletmeniz için nasıl sınırsız organik trafik oluşturabileceği ve çevrimiçi satışlarınızı nasıl artırabileceği konusunda devam ediyor. Bütün bunlar aslında doğru! Sağlam bir SEO stratejisi, web sitenize daha fazla trafik çekebilir. Aynı zamanda işletmeniz için paha biçilmez bir dijital pazarlama kanalıdır! Tabii ki, SEO'nuzu geliştirmek için bilmeniz gereken bazı uygulamalar var. Bunlara SEO en iyi uygulamaları denir.
SEO En İyi Uygulamaları Nelerdir?
SEO sınırsız bir konudur. Arama motoru sıralamanızı yükseltmek için kullanabileceğiniz farklı teknikler vardır. SEO en iyi uygulamaları bu tekniklerin en önemlisidir. Temel olarak, içeriğinizi arama motorları için taramayı, dizine eklemeyi ve anlamayı kolaylaştıran süreçlerdir.
Aşağıda anlattığımız uygulamalar esas olarak on-page SEO içindir. Bu, web sitenizdeki içeriği içerir. Bu uygulamaları kullanmak sayfa sıralamanız üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacaktır.
E-Ticaret İşletmeleri İçin 7 SEO En İyi Uygulaması
1. Arama trafiği potansiyeli yüksek bir anahtar kelimeyi hedefleyin
Herhangi bir SEO stratejisinin ilk adımı anahtar kelimeleri belirlemektir. Zamanınızı içeriği anahtar kelimeler için sıralamak üzere optimize etmeye çalışarak geçireceksiniz. Bu nedenle, gerçek potansiyele sahip anahtar kelimeler seçmek çok önemlidir.
Tüm anahtar kelimeler eşit yaratılmaz. Bazı anahtar kelimeler size herhangi bir pozlama sağlamak için yeterli trafiğe sahip değildir. Öte yandan bazı anahtar kelimeler çok rekabetçi. Harika arama hacmine sahip olabilirler. Ancak ne kadar aşırı doygun oldukları için sıralama yapmak neredeyse imkansız.
Anahtar kelimeler ararken iki metriğe odaklanmalısınız:
Ortalama Arama Hacmi: Ortalama arama hacmi, bir anahtar kelimenin ayda ortalama olarak oluşturduğu arama sayısıdır. İdeal arama hacmi konuya bağlı olacaktır, bu nedenle burada kural yoktur. Beklenen hacmi anlamak için anahtar kelimeleri aynı nişteki diğerleriyle karşılaştırın.
SEO Zorluğu / Sıralama Zorluğu: SD(SEO Zorluğu), üzerinde sıralamanın ne kadar zor olduğunu belirtmek için belirli bir anahtar kelimeye verilen 1-100 arasında bir puandır. Sayı ne kadar yüksekse, sıralamak o kadar zor olur. Genel bir kural olarak, odaklanmayı haklı çıkarmak için yeterli ortalama arama hacmi olduğu sürece daha düşük bir sayı daha iyidir.
2. Meta başlık etiketlerinizi yapılandırın
Meta başlık etiketi, bir Google aramasında görüntülenen bir başlıktır. Bu, bir kullanıcının göreceği içerik veya web sayfanızla ilgili ilk şeydir.
Başlık etiketinizi hazırlarken iki farklı yöne odaklanmanız gerekecektir.
Kullanıcı: Bir kullanıcı bir Google Araması yaptığında, her girişin yalnızca meta başlık etiketini ve meta açıklamasını görür. Başlık etiketiniz ilgilerini çekmezse, büyük olasılıkla açıklamayı görmezden geleceklerdir. Başlık etiketiniz açık ve öz olmalıdır. Kullanıcının içeride ne bulacağını ve onlara nasıl yardımcı olabileceğini belirtmelidir. Kullanıcıların başlığa tıklaması için bir neden vermeniz gerekiyor!
Algoritma: Algoritma, web sayfanızı kullanıcının önüne getiren şeydir. Algoritmayı içeriğinizi görüntülemeye ikna edemezseniz, kimse onu görmeyecek ve web sayfanız gömülecektir. Genel bir kural olarak, birincil anahtar kelimenizi başlık etiketinize ekleyin.
3. Arama amacını göz önünde bulundurun
Google aramalarının arkasında farklı niyetler vardır. Bazı insanlar bir sayfaya gitmek isterken, diğerleri sadece bilgi ister.
Web sayfalarınız belirli bir arama amacını hedeflemeli ve içindeki içerikten başlık etiketine kadar her şey onu yansıtmalıdır.
Esas olarak 4 tür arama amacı vardır:
1. Bilgilendirme niyeti
Bilgilendirme amacına sahip bir kullanıcı belirli bilgileri arıyor. Örneğin, "yumurta pişirmeyi" öğrenmek istiyorlar.
2. Navigasyon amacı
Gezinme amacı olan kullanıcılar web'in belirli bir bölümüne gitmek ister. Gezinmek için arama motorlarına bir web sitesinin adını yazmayı düşünün.
3. İşlemsel niyet
İşlemsel niyet, bir satın alma veya işlem yapmak istemeyi içerir. Bu kullanıcılar çoğunlukla ne satın almak istediklerini biliyorlar. Sadece ürün sayfasına ulaşmak istiyorlar.
4. Ticari soruşturma
Ticari soruşturma niyeti olan kişiler, esas olarak seçeneklerini karşılaştırmak için oradalar. Örneğin, "Satın alınacak en ucuz çim biçme makinesini" arıyor olabilirler. Veya "en iyi ağ akış cihazları."
4. Meta açıklamalar
Meta açıklama, arama sıralama sayfasındaki başlık etiketinin hemen altında görünen metin parçasıdır. Kullanıcılar bunu başlık etiketinden hemen sonra göreceklerdir. Bu nedenle bu parça, kullanıcıları içindeki içeriğin önemli olduğuna ikna etmek için önemlidir.
Bir meta açıklamanın uzunluğunu da dikkate almak önemlidir. Google genellikle snippet'leri 155-160 karakterden daha uzun keser. Yine de, meta açıklamalarınız açıklayıcı olacak kadar uzun olmalıdır. Bu yüzden 60-150 karakterlik bir uzunluğu hedeflemek iyi bir fikirdir.
Meta açıklamalarınızı hazırlarken genellikle 4 konuya odaklanmalısınız.
kesinlik
Karakter sınırı
orijinallik
Eylem çağrısı
5. Kısa ve net bir URL kullanın
URL'ler yalnızca küçük bir sıralama faktörüdür, ancak göz ardı edilmemelidir!
URL'lerinizi yapılandırırken iki konuya odaklanmanız gerekir.
Öncelikle arama algoritmamız var. URL'leriniz ana anahtar kelimenizi içermeli ve özlü olmalıdır.
Dikkate almanız gereken ikinci husus kullanıcıdır. URL'leriniz insanlar tarafından okunabilir olmalıdır, böylece çıplak URL'nizle karşılaşırlarsa ne bekleyeceklerini bilirler. Kısa olmalı ve sayfanın içeriğini yansıtmalıdırlar.
6. Resimlerinizi optimize edin
Sayfanızdaki resimler genel SEO performansını etkiler. Hem kullanıcılar hem de arama motorları için optimize edilmelidirler.
SEO için görüntüleri optimize ederken birkaç farklı konuyu göz önünde bulundurmanız gerekir.
İlgili Makale: Video Pazarlama Nedir?
1. Görüntü formatı
Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok görüntü formatı vardır, ancak web için en yaygın formatlar PNG ve JPEG'dir. PNG genellikle daha kaliteli görüntüler üretir, ancak daha büyük bir dosya boyutuyla birlikte gelir. Öte yandan JPEG kaliteyi düşürebilir, ancak kalite ve dosya boyutu arasında iyi bir denge bulabilirsiniz.
2. Resimlerinizi sıkıştırın
Görüntüler web sitenizi yavaşlatabilir, bu nedenle sayfa yükleme hızınızı artırmak için bunları sıkıştırmanız gerekir.
3. Dosya adını özelleştirin
Arama motorları, onları sınıflandırmak için resimlerinizin dosya adını dikkate alır, bu nedenle dosya adlarınız, belirli bir resme bağlı olarak birincil veya ikincil anahtar kelimelerinizi içermelidir. Kısa tutarken açıklayıcı olmaya çalışın.
4. Alt metinler yaz
Bir sayfa yükleyemediğinde resimlerin yerine alternatif metinler görünür. Alakalı anahtar kelimeler içerdiğinden emin olmak için alt metni optimize etmeniz gerekir. Ayrıca, alt metin, insanların görüntüyü yükleyemediklerinde bile anlamalarına yardımcı olmak için resmin ne olduğunu açıklamalıdır.
7. İçeriğinizin okunmasını kolaylaştırın:
Bakın, kimse büyük bir metin bloğunu sevmez. Okuması zor, gözlerinizi acıtıyor ve tüm içeriği okumayı imkansız bir görev gibi gösteriyor. Bu yüzden hem kendinize hem de okuyucularınıza bir iyilik yapın ve içeriğinizi yapılandırın!
Birkaç başlık, madde işareti ve liste içeren iyi yapılandırılmış içeriğe sahip olmak, arama algoritmalarının metninizin neyle ilgili olduğunu anlamasını kolaylaştıracaktır. Bir algoritma sayfanızı ne kadar iyi anlarsa, sayfayı o kadar iyi dizine ekleyebilir.
İçeriğinizi yapılandırırken konuyu alt konuya bölmeye çalışın. “[H2]” etiketiyle başlıklar oluşturun ve kullanıcıların belirli bölümlere atlamasını kolaylaştırmak için bir içindekiler tablosu eklemeyi düşünün.
Ayrıca, paragraflarınızı çok uzun süre saklamayın! Genellikle paragraf başına 4-5 satır bol miktarda bulunur. Daha kısa paragraflara sahip olmak, içeriğinizin okunabilirliğini artıracaktır.
Opmerkingen